Mert Helva İştiraki Markalarımız

İletişim Bilgileri

Telefon: 0 (252) 646 53 57
Mobil: 0 (536) 841 24 74
E-posta: info@merthelva.com.tr

Tüketici Köşesi

Sıkça Sorulan Sorular

MERT HELVA NİÇİN KALİTELİ VE LEZZETLİDİR?

Yüksek tahin oranına sahip olup Tahinini kendi üretim tesislerinde Yüzde 100 saf susam ile üretmesi ve üretimdeki ustalık sayesinde kaliteli ve lezzetlidir.  

HELVADA Kİ  YAĞ ORANI NE KADAR?

Helvada ham madde olarak yağ bulunmaz. Helva tahin ile şekerden üretilir. Helva oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.

HELVADA NEDEN YAĞLANMA OLUYOR?

Helva içinde koruyucu madde olmayan doğal ve bozulması zor dayanıklı bir üründür. Isı değişimlerine göre yağlanma olabilir, fakat bozulma olmaz. Üstü açık bırakıldığında nemlenip yumuşayabilir ancak üstü bıçak yardımıyla temizlendiğinde eski özelliğine kavuşacaktır.

SICAK HELVA İLE SOĞUK HELVA ARASINDA Kİ FARK NEDİR ?

Sıcak helva ile normal helva arasında hiçbir fark bulunmamaktadır. Sıcak helva yoğrulup direk soğumadan sıcak şekilde satışa sunulmaktadır. Soğuk helva ise soğumaya alındıktan sonra paketlenmektedir. Yapı ve içerik olarak komple aynıdır. Fiziksel olarak sıcak helva soğumadan önce lifli bir yapıya sahiptir. Soğuduğunda eriyip yapışmaya bağlı lifli yapıyı kaybedip normal helva kıvamına gelir.

FIRINDA HELVA KAÇ DERECEDE  VE  KAÇ DAKİKADA ISITILIR?

180°C sıcaklıkta ısıtılan bir fırında 8-10 dakika kadar ısıtılabilir.

SUSAM VE TAHİN

MERT HELVA , Fethiye Çifte Kavrulmuş Susamından çıkardığı tahinini kendi üretim tesislerinde Yüzde 100 saf susam ile elde eder ve Tahinimizde asla katkı maddesi ve koruyucu bulunmamaktadır.

 

TAHİNİN FAYDALARI NELER?

Günde 2 kaşık tahin, yarım kilo ete eşdeğer protein içerdiği için çocuklarda kas gelişimini destekler.

Bağışıklık sistemini güçlendirir. Zengin vitamin ve minareller içerir.

  1. Yaşlılığa bağlı hafıza kayıplarını önler,
  2. Hücre yenileyici özelliği vardır,
  3. Anne sütünü artırır,
  4. Damar sertliği ve tıkanmalara iyi gelir.

TAHİNİN YAĞLANMASI BOZULMUŞ ANLAMINA MI GELİR, YAĞLANMIŞ TAHİN NASIL KULLANILIR

Tahindeki sertleşmenin sebebi Yüzde Yüz susamdan tamamen doğal tahin elde edilmesi ve içine hiçbir katkı malzemesi katılmamasıdır. 

Ayrışan tahinin yağını süzmeden sıcak suda 20-30 dakika bekleterek karıştırmak yoğunluğunu normal kıvamına döndürmektedir.

TAHİN KOLESTROL İÇERİYOR MU?

Tahin Yüzde Yüz susam bitkisinden yapılmaktadır. Susam bitkisi kolestrol içermediği için tahinde de kolestrol yapma özelliği yoktur.

TAHİN-PEKMEZ KARIŞIMINDAKİ ORAN NASIL OLMALIDIR?

Yüzde 60 Tahin ile Yüzde 40 Pekmez = Yüzde Yüz Lezzeti Yakala

Yüzde 50 Tahin ile Yüzde 50 Pekmez = Yüzde Yüz Lezzeti Yakala

Yüzde 40 Tahin ile Yüzde 60 Pekmez = Yüzde Yüz Lezzeti Yakala

 

 

 

GLUTEN İÇERMEYEN ÜRÜNLERİMİZ HANGİLERİDİR?

  1. TAHİN
  2. HELVA
  3. LOKUM

GLUTEN İÇEREN ÜRÜNLERİMİZ HANGİLERİDİR?

  1. KOZ HELVA
  2. YAZ HELVASI
  3. SARAY HELVA

ORGANİK ÜRÜN NEDİR?

Organik üründe hammadde olarak sentetik ve kimyasal ilaç, gübre ve hormon kullanılmayan üründür.

Üretiminden tüketimine kadar her aşaması bağımsız kontrol firmaları tarafından denetlenir ve sertifikalandırılır. Hammaddelerin tümü organik sertifikalı satın alınır.

MERT HELVA  olarak;

  1. ORGANİK TAHİN,
  2. ORGANİK HELVA,
  3. ORGANİK LOKUM,

Üretimi yapmakta olup katkısızdır ve koruyucu içermez.

ORGANİK ÜRÜNLERİMİZDE ŞEKER VAR MIDIR?

Kesinlikle yoktur.

Belgelendirilmiş üreticilerden alınır. Bu belgeyi alma şartlarının arasında belirli bir kilometre içinde yol ve sanayi bulunmaması yer alır.

Organik Tahin, organik Fethiye susamından elde edilmektedir. Başka herhangi bir madde yoktur.

LOKUMUN İÇERİĞİ NEDİR?

Mısır nişastası (buğday nişastası olmadığı için glüten içermez,) Şeker, Su MERT HELVA diğer markalardan farklı olarak üretiminde tamamen doğal renklendirici ve aroma kullanmaktadır. Lokum oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir.